torsdag 17 november 2011

Havregrynsbullar =) oatmeal bull

Här är ett recept på havregrynsbullar Jag bara älskar de här brödet.
Lätt att göra och blir mycket goda <3

Har tyvärr ingen bild på dom bakade i går men kan ju alltid kasta in en bild senare.

Receptet är lånat och inget jag kommit på själv men jag rekomenderar dig verkligen att prova om du inte redan har gjort de..

Tillagning
1 1/2 dl havregryn
5 dl kokande vatten
50 g margarin
2 tsk salt
50 g jäst
1 msk malda brödkryddor
ca 12-13 dl vetemjöl special

Häll havregryn och det kokande vattnet i en bunke. Tillsätt saltet och smöret i klickar. Låt stå tills blandningen är 37 grader. Smula ner jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Den ska släppa från degbunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen och knåda den. Gör ca 20 bullar och doppa dom i lite havregryn. Platta till dom lite lätt. Lägg på bakpappersklädda plåtar och jäs övertäckta ca 30 min till. Grädda 1 225 grader ca 12-15 min. Låt svalna på galler under duk.

**********************************************************************************
Here is a recipe for oatmeal buns I just love these bread.

Easy to make and is very good <3


There is no picture of them baked yesterday, but could always throw in a picture later.


The recipe is borrowed and nothing I come up with myself but I really encourages you to try if you have not already done those ..


cooking

1 1 / 2 cup rolled oats
5 cups boiling water
50 g margarine
2 tsp salt
50 g yeast
1 tablespoon minced bread spices
approximately 12-13 dl flour Special
Pour oatmeal and the boiling water in a bowl. Add the salt and butter in clicks. Let stand until mixture is 37 degrees. Crumble the yeast and stir until the yeast has dissolved. Add the remaining ingredients but save a little flour to utbakningen. Knead the dough until smooth. It will release from degbunkens edges. Let ferment covered for about 30 minutes. Remove the dough and knead it. Makes about 20 buns and dip them in a little oatmeal. Flatten them lightly. Add to bakpappersklädda plates and prover covered about 30 minutes to. Bake at 1225 degrees about 12-15 minutes. Let cool on a rack in the cloth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar