fredag 25 november 2011

maränger

Mina mjölkchoklad maränger.

Jag använde 5 ägg vitor till marängerna äggulorna har jag sparat i kylskåpet ska göra lussebullar i morgon så de får gå till att pensla dom .
Jag lätt äggvitorna stå framme en timme en och en halv innan jag började vispa dom märkt att de ger bättre resultat. Jag börjar vispa svagt häller i lite citron och drar på hastigheten vart efter. Man får stå ganska länge innan man får en fast smet som inte åker ur bunken när man vänder på den.
Sen har jag i socker och jag gick faktiskt efter smak den här gången efter som chokladen i sig är lite söt så tog jag kanske lite mindre socker.

Sen tog jag helt enkelt en sked och klickade ut på bakplåts papper.

så fem äggvitor
Ca 4 dl socker
1 tsk citron
En mjölkchoklad


Jag hade ugnen på 125 grader och lät dom stå ett tag där

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar